Disney+ wordt goedkoper maar dan MET advertenties

Disney+ wordt goedkoper maar dan MET advertenties

Het abonnement is dan ook niet heel goedkoop.

UPDATE: Vandaag is gebleken dat Disney+ inderdaad goedkoper wordt, maar mét advertenties. In de Verenigde Staten is deze versie van het abonnement dit jaar te nemen, maar hier in Europa moeten we nog een jaar wachten. Details zijn nog niet bekend.

Disney+ is pas een paar jaar actief in het streaminglandschap. Maar nu al doet de streamingdienst het uiterst goed en is het wereldwijd zelfs een van de grootste streamingdiensten die er zijn. Afgelopen kwartaal haalde Disney+ zelfs Netflix in als het aankomt op de groeicijfers.

Nu horen we via The Information dat Disney+ overweegt een goedkoper abonnement aan te bieden. Dat zou dan advertenties krijgen. Zo hoopt Disney+ meer te groeien dan men nu doet, en tegelijk ook het doel halen om tegen 2024 winstgevend te zijn.

Disney+ abonnement
Het is onduidelijk hoeveel deze door advertenties ondersteunde versie van Disney+ zou kosten. Maar Hulu, dat nu eigendom van Disney+ is, heeft zo'n soortgelijk aanbod voor 6,99 dollar per maand. Voor Paramount+ en Discovery+ geldt dat ze net zoiets aanbieden voor 4,99 dollar per maand.

The Information weet helaas niet wanneer en of de versie precies gelanceerd zou kunnen worden. Disney+ zal in elk geval zo net iets aantrekkelijker worden voor mensen die nog twijfelen of ze een abonnement willen hebben.

Disney+ is nu nog goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix, maar ook weer niet zo goedkoop als Prime Video en ook HBO Max is.

NieuwsFilm

meest populair