Doctor Strange is de opvolger van Iron Man in het MCU

Doctor Strange is de opvolger van Iron Man in het MCU

Dat blijkt vandaag wel weer.

Voorbij zijn de dagen van Iron Man en Captain America in het Marvel Cinematic Universe. In plaats daarvan is Doctor Strange het kloppende hart van de franchise. Dat blijft in Phase Four en verder het geval.

Marvel-baas Kevin Feige ziet de tovenaar als het 'anker' van het MCU. "Benedict [Cumberbatch] heeft dit personage veranderd in een icoon. HIj was in een historische drie van de zes best verdienende films ooit te zien", begon Feige tijdens de Hollywood Walk of Fame-ceremonie voor Benedict Cumberbatch.

Doctor Strange als anker
"Ik weet nog dat ik hem voor het eerst ontmoette. En dat we hem dit geweldige personage wilden pitchen. Maar voordat we dat deden, zei hij al: 'Dus, vertel mij over Doctor Strange'," aldus Feige.

Volgens Feige zag iedereen het potentieel van het personage. En: "je bent het anker van het Marvel Cinematic Universe", zei hij zich naar Cumberbatch wendend. "Je bent de enige acteur die ons door de gekheid van het Multiversum kan leiden."

Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de volgende film van Marvel Studios in de franchise, die de boel flink groot moet opzetten voor toekomstige films.

NieuwsFilm

meest populair