'1917'-regisseur Sam Mendes start met 'Empire of Light'

'1917'-regisseur Sam Mendes start met 'Empire of Light'

Sam Mendes komt met een nieuw liefdesverhaal.

Van regisseur Sam Mendes zagen we de afgelopen jaren de films Skyfall, Spectre en 1917, maar in de jaren ervoor kwam hij met een aantal andere toppers. Denk maar aan Road to Perdition, American Beauty en Jarhead.

Nu is de filmmaker gestart met de opnames voor zijn volgende film: Empire of Light voor Searchlight Pictures en met een script van Mendes zelf. De camera's draaien sinds deze week aan de zuidkust van Engeland. Dit meldt Deadline.

De opnames worden geleid door niemand minder dan Roger Deakins en er zijn rollen voor onder meer Olivia Colman, Micheal Ward, Colin Firth, Toby Jones, Crystal Clarke, Tom Brooke, Hannah Onslow en Tanya Moodie.

Nieuwe Mendes: Empire of Light
Empire of Light wordt omschreven als een liefdesverhaal. Het speelt zich af in en rond een prachtige oude bioscoop in de jaren tachtig. De opnames zullen plaatsvinden in Margate en langs de kustlijn van Kent. De camera's draaien tot en met mei.

Een verschijningsdatum heeft Empire of Light nog niet. Duidelijk is wel dat het weer een film is om naar uit te kijken. Mendes stelt eigenlijk nooit echt teleur.

NieuwsFilm

meest populair