Tolkien-familie geeft veel nieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal vrij

Tolkien-familie geeft veel nieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal vrij

De franchise blijft groeien.

Er is weer heel wat nieuw The Lord of the Rings-materiaal vrijgegeven door de nabestaanden van schrijver J.R.R. Tolkien.

The Guardian meldt dat het gaat om nieuw materiaal, waaronder schilderijen en foto's die verschillende locaties in Midden-Aarde laten zien. En er is meer, waaronder brieven en manuscriptversies van Tolkien's The Hobbit-boek en The Lord of the Rings-trilogie. Het materiaal is online te vinden.

Nog meer materiaal
Er is nog meer nieuw materiaal vrijgegeven, waaronder verschillende audio-opnames en video's waarin je Tolkien en zijn zoon Christopher ziet. Onder de audio-opnames bevindt zich de eerste opname van Gollum zoals de schrijver zich hem voorstelde, als hij Bilbo ontmoet in The Hobbit

De nabestaanden van Tolkien lanceerden de website met niet eerder gezien materiaal op 26 februari opnieuw. In de Tolkien-verhalen is het een belangrijke datum, want op 26 februari 3019 viel het Fellowship van de Ring uit elkaar en vertrokken Sam en Frodo op hun reis richting Mordor zonder hun bondgenoten.

Voor Tolkien behelsde het creatieve proces rond Midden-Aarde onder meer schrijven, schilderen, het tekenen van gedetailleerde kaarten en uitvinden van talen. Dat deed hij voor al die materialen.

Die dienen de komende tijd voor heel wat nieuwe films en series. Denk aan de Prime Video-serie The Lord of the Rings: The Rings of Power en de film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

NieuwsFilm

meest populair