Succes 'Star Wars'-series levert Jon Favreau een gestoord contract op

Succes 'Star Wars'-series levert Jon Favreau een gestoord contract op

Lucasfilm wil voorlopig met 'm door.

Na het succes van de serie The Mandalorian is Jon Favreau een constante aanwezige geworden in de wereld van Star Wars. Naast Dave Filoni is hij wat fans betreft verantwoordelijk voor enkele van de beste toevoegingen aan de franchise.

Favreau blijkt oorspronkelijk getekend te hebben voor slechts één seizoen van de serie The Mandalorian. Maar nadat die serie in populariteit explodeerde, had Favreau het vermogen om een "gestoorde" deal te tekenen met Lucasfilm om aan boord te blijven.

Groots contract
Wat er precies getekend is, weet de site Puck die met het bericht kwam niet. Wel weten we dat Disney gewoonlijk niet al te veel geeft aan zijn creatieve werknemers en dat de studio meestal ook minder betaalt dan anderen.

Maar er zijn volgens de site Puck uitzonderingen:

"Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Favreau tekende oorspronkelijk voor slechts één seizoen van The Mandalorian. Dus toen de serie het grootste succes van Disney+ werd, wist hij een gestoorde deal te regelen om door te gaan, vol bonussen en geld om individuele afleveringen te schrijven of te regisseren. Maar ik durf te wedden dat zelfs Favreau geen aandeel krijgt van de merchandise-waarde van de serie, wat wil zeggen dat Disney waarschijnlijk niets hoeft te delen van de vele Baby Yoda t-shirts en pyjama's van mijn kind, met de man die samen met Filoni het personage bedacht."

NieuwsFilm

meest populair