Marvel-fans willen dat deze heldin uit het MCU gezet wordt

Marvel-fans willen dat deze heldin uit het MCU gezet wordt

Evangeline Lilly wordt ineens als anti-vaxxer gezien.

Marvel-film Ant-Man and the Wasp: Quantumania brengt actrice Evangeline Lilly weer terug als de Wasp. Maar wat sommige Marvel-fans betreft, hoeft dat echt niet meer te gebeuren.

Lilly brak door met haar rol als Kate Austin in het prijswinnende drama Lost van televisiezender ABC, waarvoor ze zelfs een nominatie kreeg voor een Golden Globe-award. In 2015 voegde de ster zich bij het Marvel Cinematic Universe als Hope van Dyne, de dochter van Hank Pym en Janet van Dyne - de oorspronkelijke Ant-Man en Wasp.

Controverse rond Evangeline Lilly
De film Ant-Man and the Wasp: Quantumania wordt de vierde MCU-toevoeging waarin Lilly een rol speelt. Maar de Canadese actrice krijgt heel wat commentaar.

In Canada zijn ambtenaren verplicht gevaccineerd te worden. Dat leidde tot een hele reeks protesten en in januari zelfs tot een blokkade van een deel van de Canadese hoofdstad.

Lilly was tegen de verplichte vaccinatie en steunde de zaak van het konvooi dat de stad blokkeerde. Zelf ging ze ook naar een soortgelijke rally in Washington DC. Dat blijkt een keuze te zijn waar heel wat fans niet blij mee zijn.

Maar Lilly liet zich daar niet door weerhouden, want deze week sprak ze in een video van Bridge City News (dat het konvooi nauw volgt) de Canadese premier Justin Trudeau aan en riep ze hem op rond de tafel te gaan met de protesteerders. Voor sommige fans blijkt nu de maat vol:



NieuwsFilm

meest populair