Ex-manager Tom Cruise over zijn explosieve karakter: "Hij kan behoorlijk doordraaien!"

Ex-manager Tom Cruise over zijn explosieve karakter: "Hij kan behoorlijk doordraaien!"

De samenwerking was niet altijd even prettig...

Als je een beetje het filmnieuws volgt weet je dat Tom Cruise af en toe flink over de rooie kan gaan. Volgens de oud manager had Cruise echter wel vaker last van woede-uitbarstingen.

Cruise is zonder twijfel een van de bekendste acteurs. Hij is al jarenlang een groot gezicht in Hollywood en was al te zien in heel wat blockbusters en andere geliefde projecten, en hij is nog lang niet klaar. Ondanks het feit dat er nog maar twee Mission Impossible films zullen uitkomen, blijft Cruise gewoon lekker doorgaan met andere projecten. Toch heeft hij ook wat mindere fases gekend.

Iets minder
In 2006 besloot Paramount Pictures bijvoorbeeld niet langer te willen samenwerken met Tom Cruise en zijn productiebedrijf Cruise/Wagner Productions, nadat berichten van controversieel gedrag de ronde deden. Ook deed zijn link met Scientology niet veel goeds. Toch besloten ze later opnieuw in zee te gaan voor o.a. Top Gun: Maverick.

Toch is Cruise al jaren een bron van de nodige Hollywood-roddels, en in december 2020 gooide de acteur zelf nog wat olie op het vuur toen een audiobestand werd vrijgegeven waarin hij twee Mission Impossible bemanningsleden behoorlijk afblaft. Hier kijkt zijn oud-manager, Eileen Berlin, niet echt van op.

Explosief gedrag
Tijdens een recent interview laat Berlin zich erover uit: "Tom had een behoorlijk temparament. Hij had veel haat in zich vanwege zijn vader. Hij was humeurig en kon in een keer gigantisch boos worden. Hij kon zo uit het niets exploderen, maar ik denk dat dat voornamelijk was omdat hij erg onzeker was".

Voornamelijk een uitbarsting is Berlin bijgebleven, toen zij een speciaal document voor de acteur had gemaakt voor zijn 19de verjaardag, maar dit vond Cruise helemaal niks: "Ik had een album gemaakt met al zijn artikelen die in tienertijdschriften waren uitgekomen. Toen ik het gaf begon hij in een keer te schreeuwen: "Ik wil niks met tienerbladen te maken hebben!" Hij wilde niet meer gezien worden als een tieneridool, maar als een volwassene. Hij gooide het echt vol naar me toe en het raakte me in mijn gezicht".

Controlerend
Het is natuurlijk nog maar de vraag of dit verhaal precies zo is gebeurd, maar Cruise heeft wel de reputatie van een acteur die alle touwtjes graag in handen heeft en behoorlijk controlerend is. Sommige mensen beweren dat hij gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de ondergang van Universal Pictures' The Dark Universe, aangezien hij voor een groot deel de controle had over de geflopte The Mummy nam.

Recentelijk had hij blijkbaar ook weer 'ruzie' met Paramount Pictures, nadat de studio liet weten Mission: Impossible 7 al na 45 dagen na zijn bioscooprelease op Paramount+ te zetten. Cruise was absoluut geen fan van dit idee, en niet geheel toevallig stelde Paramount de streaming-release uit, zodat de film een betere kans heeft aan de box-office.

NieuwsFilm

meest populair