'Iron Man'-acteur Robert Downey Jr. gaat hetzelfde personage spelen als Mel Gibson en Jason Statham

'Iron Man'-acteur Robert Downey Jr. gaat hetzelfde personage spelen als Mel Gibson en Jason Statham

Hij gaat weer in zee met Shane Black.

Na zijn afscheid van het Marvel Cinematic Universe in Avengers: Endgame zal Robert Downey Jr. zich gaan richten op andere projecten dan die van Marvel. Zo zagen we hem al in de kinderkomedie Dolittle en hij nam als de komedie All-Star Weekend op.

Recent werd duidelijk dat hij een belangrijke rol heeft in Christopher Nolans nieuwe thriller Oppenheimer. Zijn volgende film is nu ook bekend. Downey Jr. gaat namelijk de hoofdrol spelen in de volgende film van Shane Black (The Nice Guys, The Predator).

Samen gaan ze de boekenreeks Parker van Donald Westlake / Richard Stark verfilmen voor Amazon Studios. Black zou het script al hebben aangeleverd. Downey Jr. en Black maakten eerder de films Kiss Kiss Bang Bang en Iron Man 3 en dit betekent dus hun derde samenwerking.

Downey Jr. wordt Parker
Het personage Parker is overigens geen onbekende van je. Het personage stond al figuur voor rollen van Lee Marvin (Point Blank, 1967), Jim Brown (The Split, 1968), Robert Duvall (The Outfit, 1973), Peter Coyote (Slayground, 1983) en Mel Gibson in Payback uit 1999.

In 2013 zagen we actieheld Jason Statham nog als Parker in de film Parker van regisseur Taylor Hackford en met ook Jennifer Lopez, Nick Nolte en Bobby Cannavale.

NieuwsFilm

meest populair