Dat 'Gladiator'-vervolg blijkt ineens wel heel concreet te zijn

Dat 'Gladiator'-vervolg blijkt ineens wel heel concreet te zijn

Ridley Scott heeft een script liggen!

Er zijn inmiddels een kleine vijf jaar verstreken sinds we voor het laatst iets serieus hoorden over een vervolg op Gladiator. Opmerkelijk genoeg blijkt nu dat het script voor het eventuele vervolg klaar ligt.

Afgelopen herfst liet Ridley Scott nog weten dat hij er eventueel klaar voor zou zijn om het vervolg zijn eerstvolgende feature film te maken. Tegelijk gaan er al een tijdje geruchten rond over een mogelijke cast en dus is het niet vreemd dat het langzaamaan serieus begint te worden.

Het script is klaar
Tijdens een interview met Collider vertelde Scott dat hij bijna klaar is om de film daadwerkelijk te maken.

"Oh, het is geschreven. Het script ligt al klaar," vertelde Scott tegen de site. "We hebben een logisch verhaal om te vertellen, een goede plek om heen te gaan. Want je kan echt niet zomaar nog een Gladiator-achtige film maken. Je moet volgen met de componenten van de eerste film, die oppikken en verder gaan."

Hoe men dat voor ogen heeft is niet zeker. We weten dat er verschillende scenario's zijn geschreven, waaronder een knotsgek idee van zanger Nick Cave die bedacht dat Maximus terug moest worden gestuurd door de Romeinse goden om het tegen Jezus Christus op te nemen.

NieuwsFilm

meest populair