[SPOILER]s aanwezigheid in 'Doctor Strange' uitgelegd

[SPOILER]s aanwezigheid in 'Doctor Strange' uitgelegd

Dit zijn de Illuminati.

De nieuwe trailer voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness van Marvel Studios bevat een paar opvallende en wel heel interessante onthullingen. Daar vertellen we je over in dit artikel, dus let op: HIER VOLGEN SPOILERS.

Stephen Strange krijgt te maken met heel wat nieuwe bedreigingen in Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Hij wordt vergezeld door Wanda Maximoff, Wong als de Sorcerer Supreme en de nieuwe heldin America Chavez. Maar het is te laat, want Stephen heeft de doos van pandora geopend, die het multiversum vormt. En dat gaat volgens Mordo niet onbestraft.

De Illuminati en Charles Xavier
De waarschuwing van Mordo wordt gevolgd door Strange die gehandboeid en geëscorteerd door drones (die lijken op Ultron) naar een tribunaal.

Dat tribunaal lijkt Charles Xavier te bevatten, gespeeld door Patrick Stewart! In de comics zitten in de Illuminati ook helden als Iron Man, Reed Richards, Namor, Black Bolt, Black Panther en anderen. Strange was in de comics ook ooit lid van de Illuminati, maar de implicatie is dat in dit geval Mordo plaats heeft in de groep.

We krijgen niet te zien wie er allemaal in het tribunaal deelneemt, maar het is al een bijzondere onthulling dat niemand minder dan Patrick Stewart terug is. Daarmee moge ook meteen duidelijk zijn dat de film nog meer in de fan-service duikt dan voorgaande projecten van Marvel Studios.

Vertegenwoordigers in de Illuminati
De Illuminati werden in de comics in 2005 gelanceerd en bestaan in de franchise sinds de Kree-Skrull oorlog naar Aarde kwam en de wereld bijna verwoestte. De helden komen in het geheim samen om de wereld te beschermen.

Namor vertegenwoordigt Atlantis en de mindset van antihelden; Iron Man staat voor de Avengers en gewone mensen (aangezien hij geen krachten heeft); Black Bolt neemt er plaats in namens de Inhumans en voor het perspectief van een koning en Reed Richards wegens zijn kennis van de wetenschap. Professor Charles Xavier vanwege de aanwezigheid van mutanten.

In deze trailer wordt ernaar gehint dat de Illuminati het multiversum moeten beschermen, en dat ze om die reden ook Stephen Strange dreigen te straffen.

NieuwsFilm

meest populair