Deadpool-bedenker over het optreden van de superheld in 'X-Men Origins: Wolverine'

Deadpool-bedenker over het optreden van de superheld in 'X-Men Origins: Wolverine'

Rob Liefeld vindt er niet veel aan...

Als je het hebt over Deadpool denk je waarschijnlijk meteen aan de films waarin Ryan Reynolds de geliefde superheld speelt. Voor de Deadpool-films was hij echter al te zien in X-Men Origins: Wolverine, al werd deze prestatie heel wat minder goed onthaald. Ook Deadpool-maker/bedenker Rob Liefeld had hier moeite mee.

Deadpool heeft miljoenen fans, aangezien hij niet alleen een misvormde huurmoordenaar is met regeneratieve krachten, hij is ook anders dan de doorsnee superheld vanwege zijn bizarre en grove humor en hij doorbreekt de vierde muur en richt zich direct tot zijn kijkers.

Debuut
Toch zijn we zijn debuut in de X-Men film uit 2009 zo goed als vergeten, maar heel erg gek is dit niet. Deadpool wordt namelijk ook wel de 'Merc with a Mouth' genoemd, aangezien het personage maar wat graag praat, maar in de X-Men-film heeft hij later in de film niet eens een mond.

Liefeld had het er tijdens een recent interview over en ook hij is duidelijk geen fan van deze Deadpool-versie. De X-Men film werd voor zijn release al online 'gelekt'. Liefeld vond de film maar niks en probeerde nog snel een after-credits-scene te laten opnemen met een Deadpool die meer overeenkomt met die van de stripboeken. Helaas kwam het hier niet van en kregen we op het einde enkel en alleen het afgehakte hoofd en hand van de superheld te zien.

Teleurstellend
Hier laat Liefeld zich nu over uit: "Ik was er gigantisch door teleurgesteld... Ik wist dat ze totaal niet respectvol met het personage omgingen. Ik had de studio echt gesmeekt een scene op te nemen waarin we Deadpool in zijn outfit zien, maar daar kwam het helaas niet van".

"En kijk wat we uiteindelijk te zien kregen in X-Men Origins: Wolverine. Toen ik de opening van de film zag, waarin Ryan kogels doormidden slaat met katanas, wist ik al meteen dat het niks ging worden. Die film bestaat niet voor mij".

Lof
Wel is Liefeld een grote fan van de twee Deadpool-films die volgden. Deze R-rated films werden ook sterk onthaald en een lange tijd werd er gesproken over een derde Deadpool-avontuur, maar de overname van Fox door Disney heeft wat roet in het eten gegooid, waardoor de toekomst van de superheld enige tijd onduidelijk werd.

Gelukkig kregen we enkele maanden geleden eindelijk te horen dat Reynolds toch terugkeert als Deadpool, alleen deze keer in het MCU. Wanneer de film te zien zal zijn is vooralsnog niet duidelijk.

NieuwsFilm

meest populair