Prime Video wordt duurder in de Verenigde Staten, is dat een voorbode voor ons?

Prime Video wordt duurder in de Verenigde Staten, is dat een voorbode voor ons?

Amazon Prime kost daar straks enkele tientjes meer.

Als je een Amazon Prime-abonnement hebt, dan kan je ook onbeperkt films en series streamen via Prime Video. Waar je hier nog altijd een schijntje betaalt voor een abonnement, zijn de prijzen in de Verenigde Staten flink gestegen. Mogelijk is dat een voorbode voor Nederland.

In de Verenigde Staten betaalde je ooit 99 dollar voor een jaarabonnement op Amazon Prime. Dat bedrag ging omhoog naar 119 dollar en stijgt nu voor het eerst sinds 2018 nog meer, naar 139 dollar per jaar. Een maandabonnement gaat van 12,99 dollar per maand, naar 14,99 dollar per maand.

Prime Video-kosten
Volgens Amazon is de prijsstijging gemakkelijk te rechtvaardigen. Het bedrijf investeert flink in mogelijkheden voor Prime-abonnees en dat betekent dat de prijs zo nu en dan omhoog moet.

In de Verenigde Staten krijg je bijvoorbeeld in 90 gebieden gratis same day delivery en is het aantal items dat gratis bezorgd wordt enorm gegroeid. Ook stelt het bedrijf dat abonnees flink geld besparen met Prime Day en genieten van allerlei voordelen zoals Amazon Music, Prime Reading en Prime Gaming. En dan is er natuurlijk nog Prime Video.

Die streamingdienst wordt steeds belangrijker en het thuis van een paar behoorlijk grootschalige en dure films en series. Denk maar aan de aankomende The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie en films als Manchester by the Sea en The Tomorrow War.

De vraag is nu wanneer de prijs hier in Nederland zal stijgen, want die 2,99 euro die we nu per maand betalen, moeten ooit omhoog.

NieuwsFilm

meest populair