Whoopi Goldberg geschorst bij talkshow na haar opmerkingen over Holocaust

Whoopi Goldberg geschorst bij talkshow na haar opmerkingen over Holocaust

Volgens de actrice gaat het niet om ras.

Whoopi Goldberg, o.a. bekend van Ghost, is flink onder vuur komen te liggen vanwege recente opmerkingen die ze heeft gemaakt over de Holocaust. Dit heeft nu ook gevolgen.

Goldberg is sinds 2007 een van de presentatrices van The View, een bekend programma (maar dat wel niet in Nederland te zien is). Tijdens een aflevering zei de actrice dat de Holocaust geen rassenkwestie genoemd kan worden, maar gaat om "twee groepen van witte mensen die tegenover elkaar staan".

Ongepast
Niet alleen vonden heel wat mensen dit behoorlijk ongepast, verschillende Joodse organisaties hebben ook al laten weten dat Goldberg's mening ver van de waarheid staat. De manier waarop Goldberg zich erna over uitliet hielp eveneens niet mee.

Zo bood ze wel haar excuses aan op haar Twitter-pagina, waar ze heeft geschreven: "Tijdens de show zei ik dat de Holocaust niet ging om ras, maar om hoe mensen inhumaan kunnen zijn tegenover andere mensen. Ik had moeten zeggen dat het om beide gaat". Ze was echter ook te gast bij de bekende Late Show van Stephen Colbert en ook al zei ze hier opnieuw sorry, ze had het toch weer over 'witte mensen'.

Schorsing
Haar werkgever, Kim Godwin van ABC News, heeft Goldberg dan ook momenteel geschorst: "Ik schors Whoopi met onmiddellijke ingang voor twee weken vanwege haar verkeerde en pijnlijke opmerkingen. Hoewel Whoopi sorry heeft gezegd, heb ik haar gevraagd om tijd te nemen om te reflecteren en te leren van de dingen die ze heeft gezegd. De hele ABC News-organisatie is solidair met onze Joodse collega's, vrienden, familie en gemeenschappen".

NieuwsFilm

meest populair