Kevin Costner kondigt na 20 jaar zijn terugkeer aan als regisseur

Kevin Costner kondigt na 20 jaar zijn terugkeer aan als regisseur

Costner gaat aan de slag met zijn vierde film.

De afgelopen periode maakt acteur Kevin Costner indruk in de serie Yellowstone. Ondanks dat we hem het beste kennen als acteur was hij ook succesvol als regisseur. Nu heeft hij een nieuwe regieklus aangekondigd.

Opvallend is dat Costner sinds 2003 geen film meer heeft geregisseerd. In 1991 won Costner Oscars voor Beste film en Beste regisseur voor Dances with Wolves, waarin hij ook de hoofdrol speelde.

Sindsdien heeft de acteur aan het hoofd gestaan van The Postman en Open Range, wat betekent dat hij al bijna twintig jaar geen film meer heeft geregisseerd. Via The Wrap kondigt hij nu aan terug te keren voor zijn vierde film en dit wordt de western Horizon.

Horizon over het Amerikaanse Westen
The Wrap meldt dat Horizon een "passieproject" is van Costner, een film die een periode van 15 jaar zal laten zien, zowel voor als na de uitbreiding en vestiging van het Amerikaanse Westen door de Amerikaanse Burgeroorlog.

"De uitbreiding van Amerika naar het westen zat vol gevaren en intriges, van de natuurlijke elementen tot de interacties met de inheemse volkeren die op het land leefden, en de vastberadenheid en vaak meedogenloosheid van degenen die probeerden het naar hun hand te zetten," meldt Costner in een verklaring.

Horizon vertelt het verhaal van die reis op een eerlijke en openhartige manier, waarbij de standpunten en gevolgen van de beslissingen over leven en dood van de personages worden benadrukt," voegde hij toe.

Costner zal de film ook produceren en financieren via zijn productiebedrijf Territory Pictures, en de casting zal naar verwachting volgende maand beginnen.

NieuwsFilm

meest populair