Voormalig Disney-ceo heeft slecht nieuws voor bioscopen

Voormalig Disney-ceo heeft slecht nieuws voor bioscopen

Bob Iger denkt dat 't nooit meer zoals vroeger wordt.

Tijdens zijn tijd als ceo van The Walt Disney Company heeft Bob Iger het wel duidelijk gemaakt dat hij graag aan de toekomst denkt. Hij wist wel wat hij moest doen en nam bedrijven over waarmee Disney het grootste entertainmentbedrijf kon worden.

Onder leiding van Iger werden namelijk Pixar, Marvel, Lucasfilm en ook 20th Century Fox overgenomen. Tijdens een nieuw interview met The New York Times, vertelde Iger dat de kans groot is dat de toekomst van bioscopen niet zal zijn wat je denkt.

Toekomst van bioscopen
"Wat ik denk dat corona echt gedaan heeft, is een versnelling bewerkstelligd in consumentengedrag, namelijk dat er flinke groei in die streamingdiensten zit," aldus Iger. "Wat corona heeft gedaan, is mensen gedwongen uit te zoeken hoe ze geëntertaind konden worden en dat hebben ze gevonden in app-based televisie, of app-based entertainment."

Dat blijkt "iets te zijn waar ze niet alleen van houden, maar ook echt iets dat enorme keuze biedt. Er zit zoveel kwaliteit in voor iedereen." Dat maakt het moeilijk.

"Ik denk niet dat het de dood van de bioscoop is. Maar ik denk wel dat het een serieuze wond is die misschien niet meer zal genezen." Hij denkt dat mensen heel graag naar grote films blijven gaan. "Ik denk dat ze bewuster keuzes gaan maken als het aankomt op welke film ze in de bioscoop willen zien. Dat ze denken: okay, wacht, is dit een film die ik echt in de bioscoop moet zien en waar ik moeite voor moet doen, of is het er een die ik thuis kan zien?"

NieuwsFilm

meest populair