Wordt het waargebeurde verhaal 'Thirtheen Lives' een van MGM's allerbeste films?

Wordt het waargebeurde verhaal 'Thirtheen Lives' een van MGM's allerbeste films?

De studio denkt dat de film wel eens meerdere Oscars zou kunnen winnen!

Regisseur Ron Howard heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan A Beautiful Mind en Cinderella Man, maar sinds Rush zijn zijn films iets minder sterk onthaald. De nodige filmfanaten denken dat hier wel verandering in komt met Thirtheen Lives.

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets over het project hebben gehoord. De film gaat over de wereldberoemde waargebeurde reddingsactie in Thailand, toen 12 jongens met hun voetbalcoach gered moesten worden door een onder water gelopen grottencomplex in 2018.

Ontvangst
De eerste berichten zijn dan ook veelbelovend. De testvoorstellingen zijn namelijk bijzonder goed onthaald. Sterker nog, deze voorstellingen hebben tot nu toe de beste scores in de geschiedenis van de studio MGM gehaald.

Heel wat grote studio's zaten achter de rechten van Thirteen Lives aan maar na een heuse biedingsoorlog, ging MGM ermee aan de haal. Het geloof is dan ook groot dat de film wel eens de nodige grote prijzen zou kunnen winnen. Het project is daardoor flink uitgesteld, namelijk van 15 april naar 18 november, zodat hij middenin het award-seizoen uitgebracht wordt.

Cast
De cast en crew van de film mogen er ook zeker zijn. Het script werd geschreven door de geliefde William Nicholson, o.a. bekend van Gladiator. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a.Viggo Mortensen, Colin Farrell en Joel Edgerton.

NieuwsFilm

meest populair