Netflix verhoogt de prijzen weer in de VS: voorbode voor Nederland?

Netflix verhoogt de prijzen weer in de VS: voorbode voor Nederland?

Wordt Netflix weer duurder?

Netflix gooit de prijzen in de Verenigde Staten en in Canada omhoog. In die landen gaan abonnees tussen de 1 en 2 dollar meer betalen per maand voor een abonnement.

De prijsverhogingen werden gemeld door Reuters, dat op basis van een statement van Netflix laat weten dat de prijzen voortaan als volgt zijn:

Basis: 8,99 dollar per maand (was 7,99).
Standaard: 15,49 dollar per maand (was 13,99).
Premium: 19,99 dollar per maand (was 17,99).

Het zijn behoorlijk forse prijsverhogingen en vermoedelijk ook indicatief voor wat we in Nederland mogen verwachten (al werden de prijzen hier nog vrij recent verhoogd, de verwachting is dat ze hier op een zeker moment ook gaan stijgen). In Nederland betaal je op dit moment:

Basis: 7,99 euro per maand.
Standaard: 11,99 euro per maand.
Premium: 15,99 euro per maand.

Meer concurrentie
Netflix legt in een statement uit dat de prijsverhoging voortkomt aan "onze toewijding om een nog betere ervaring te leveren aan onze abonnees." De prijzen zijn verhoogd zodat het bedrijf z'n toenemende uitgaven aan originele producties kan blijven betalen. Vorig jaar gaf Netflix maar liefst 17 miljard dollar uit aan eigen content. Wat het bedrag dit jaar is, weten we niet, maar vermoedelijk ligt 't ook weer bijzonder hoog.

Tegelijk voelt Netflix de hete adem van de concurrentie. Disney+ weet bijvoorbeeld steeds meer abonnees te trekken en HBO Max heeft een slim aanbod (levenslang 4,99 dollar per maand, mits je je abonnement maar altijd aanhoudt). En dan is er nog de concurrentie van onder meer Prime Video en Paramount+.

Kortom: om zich staande te houden in die felle concurrentiestrijd, kan Netflix bijna niet anders dan de prijzen verhogen.

NieuwsFilm

meest populair