Vue opent bioscopen in meerdere steden: de maat lijkt vol

Vue opent bioscopen in meerdere steden: de maat lijkt vol

Bioscopen lijken klaar met onduidelijk beleid.

Gesteund door de burgemeester van de gemeente Alkmaar zijn vandaag de deuren geopend van Vue Alkmaar, een van de grootste locaties van de bioscoopketen.


UPDATE: Ook de Vue bioscopen in Hoorn en Eindhoven lijken de deuren te hebben geopend. Ook bioscopen Luxor in Meppel en Astra in Klazienaveen zijn vandaag open.

Vue opent de deuren om een statement te maken tegen de verlenging van de coronamaatregelen die niet meer in verhouding lijken met de maatregelen die er in de rest van Europa zijn.

Vue onderstreept dat de bioscopen behoorlijk te lijden heeft onder de lockdown. Vue voelt zich bij de actie gesteund door burgemeester Anja Schouten en de gemeente Alkmaar.

De eenmalige openstelling gaat 'op een veilige manier'. Er is controle op het coronatoegangsbewijs, met inachtneming van de anderhalve meter afstand en het verplicht dragen van een mondkapje.

Niet in Zutphen en Maastricht
Eerder werd bekend dat ook een bioscoop in Zutphen de deuren vandaag wilden openen. Die bioscoop werd nog door een ambtenaar gedwongen de deuren dicht te houden. Pathé Maastricht mocht de deuren wel openen van de burgemeester, maar kiest ervoor dat niet te doen.

Bekijk het programma van vandaag in Vue Alkmaar. En schiet op, de kaarten gaan snel!



NieuwsFilm

meest populair