Protestactie bioscoop tegengehouden door gemeente

Protestactie bioscoop tegengehouden door gemeente

Bioscoop Cinemajestic niet, horeca wel.

Waar in Zutphen vandaag de cafés en restaurants uit protest hun deuren mogen openen, zou de bioscoop Cinemajestic dat ook doen. Want ja, ook bioscopen willen hun stem laten horen. De eigenaar is teruggefloten.

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de cafés en restaurants in Zutphen geopend. De bioscoop mag niet deelnemen.

"We kregen een telefoontje van een ambtenaar van de gemeente Zutphen met de mededeling dat we een boete zouden krijgen als we open zouden gaan," was de reactie van eigenaresse Cynthia Marras tegenover De Gelderlander.

Eerder werd duidelijk dat veel lokale filmfans de actie steunden. "Het is elke keer een teleurstelling als we niet open mogen, ook voor ons personeel. We hadden niet verwacht dat dit het resultaat zou zijn van onze geplande ludieke actie. We moeten nu alle kaartjes terug betalen. Gelukkig hebben we wel bezoekers die ons steunen," aldus Marras even eerder op de dag.

Tot 24 januari geen Spider-Man
De deuren lijken nu tot 24 januari op slot te zitten, ook voor alle andere bioscopen in Nederland. Dit betekent voor de filmfans heel wat films voorlopig nog niet te zien zijn, zoals de blockbuster Spider-Man: No Way Home.

De Marvel-film was voor de lockdown slechts drie dagen te zien in ons land, terwijl in andere landen de bioscopen gewoon open zijn. Ondertussen groeit de onvrede op het voor velen onduidelijke en strenge beleid dat deels haaks staat op dat van omringende landen.

NieuwsFilm

meest populair