Peter Dinklage: "Mensen staren mij altijd aan, maar nu voor een andere reden"

Peter Dinklage: "Mensen staren mij altijd aan, maar nu voor een andere reden"

Eerst was het vanwege zijn lengte, nu omdat hij zo bekend is.

Peter Dinklage werd wereldberoemd dankzij zijn rol in de populaire serie Game of Thrones, iets dat hem ook enigszins heeft geholpen met het accepteren van zijn lengte. Tijdens een recent interview blikt de acteur erop terug.

Dinklage is geboren met achondroplasie, een erfelijke aandoening waarbij de vorming van kraakbeen in de lange pijpbeenderen verstoord is, waardoor zich geen normale groeischijf ontwikkelt, en dwerggroei optreedt. Op 5-jarige leeftijd werd Dinklage hieraan geopereerd, maar hij vond het voornamelijk vervelend wanneer hij nagekeken werd.

Reactie
Zo zegt de acteur, eveneens bekend van blockbusters als X-Men en Avengers: Infinity War: "Vanwege mijn lengte word ik maar wat vaak nagekeken. Mensen staren en daar heb ik mijn hele leven al mee te maken".

Toch gaat het gelukkig nu iets beter. Dinklage heeft er namelijk minder last van: "Mensen kijken nog steeds, maar nu voor een andere reden, namelijk vanwege mijn werk en wat ik bereikt heb. Het is nu als het ware iets positiefs geworden!"

Hoofdrol
Dinklage moest eigenlijk altijd genoegen nemen met bijrollen, maar heeft de hoofdrol weten te bemachtigen in The Toxic Avengers als zowel in Cyrano. Over het laatstgenoemde project laat hij zich uit.

"9 van de 10 keer wordt Cyrano gespeeld door een knappe acteur met een neppe neus. Dit kantelt echter en iedereen kan nu een hoofdrol spelen. We hebben lang te maken gehad met een bepaald stereotype van een hoofdrolspeler, maar het is goed dat dit iets breder getrokken wordt. Niet alleen knappe mensen worden verliefd. Dit is iets wat iedereen meemaakt".

NieuwsFilm

meest populair