'Harry Potter' onthult oorspronkelijk en veel verschrikkelijker design Voldemort

'Harry Potter' onthult oorspronkelijk en veel verschrikkelijker design Voldemort

Die zag er een stuk erger uit.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS voor de Harry Potter-special.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts verscheen op 1 januari 2022 op HBO Max. De special werpt een interessant licht op de filmreeks en onthult ook oorspronkelijke concept art voor Lord Voldemort (Ralph Fiennes).

Die concept art liet een Voldemort zien die echt compleet verschilde van wat we in de films te zien kregen. Fiennes twijfelde in eerste instantie over de rol, maar werd overtuigd door zijn zus om 'm toch te accepteren. Het bleek een goede keuze, want Fiennes weet precies de juiste toon en stijl te vinden voor de verschrikkelijke tovenaar.

Onmenselijke Voldemort
Voldemort zoals Fiennes hem speelt is behoorlijk menselijk, vooral vergeleken met het oorspronkelijke ontwerp voor het personage. Tegelijk is hij wel angstaanjagend, met name omdat hij zo onvoorspelbaar is.

Regisseur Mike Newell legde uit dat hij Fiennes wilde casten wegens zijn "delicate, subtiele maar krachtige persoonlijjkheid". Oorspronkelijk was Voldemort ontworpen als een geestachtig wezen, bijzonder dun en onmenselijk, bijna buitenaards.

Het zou visueel enger zijn geweest als de schurk er zo uit had gezien, maar de mogelijkheden van het spel van Fiennes werden daardoor teniet gedaan. Fiennes koos ervoor "een slangachtige, fluisterstem" te hanteren voor Voldemort. En het was zijn keuze dat Voldemort geen neus had.

Hieronder zie je de monsterlijke variant van Voldemort:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair