2021 box-office: veel beter dan 2020, maar nog steeds veel minder dan 2019

2021 box-office: veel beter dan 2020, maar nog steeds veel minder dan 2019

Het ziet er gelukkig wel goed uit voor 2022!

Aan aan het eind van het oude jaar en het begin van het nieuwe, komen altijd weer de nodige lijstjes en statistieken voorbij. Nu krijgen we ook de box-office cijfers te horen en deze klinken toch helemaal niet verkeerd!

De box-office van 2021 is namelijk maar liefst 101% hoger dan die van 2020. Vorig jaar kwamen dan ook verschillende blockbusters uit die het erg goed deden, zoals o.a. Spider-Man: No Way Home (op dit moment op de 11de plaats als meest winstgevende film aller tijden) en No Time to Die, die maar liefst wereldwijd 774 miljoen dollar opbracht, maar alsnog verlies lijdt.

'Flops'
Het zijn voornamelijk jongeren die weer meer naar de bioscopen gaan. Helaas sloegen andere grote films, als King Richard, The Last Duel en West Side Story, er niet in ook een ietwat ouder publiek terug de cinema in te krijgen.

Zo meldt The Hollywood Reporter dat er aan de box-office in Amerika alleen al zo'n 4,5 miljard dollar werd opgebracht. Heel wat meer dan 2020 dus, maar erg gek is dit niet. De filmindustrie kreeg natuurlijk een grote klap te verduren i.v.m. de coronacrisis en veel bioscopen moesten (voorlopig) de deuren sluiten, waardoor de nodige grote releases werden uitgesteld.

2019 & 2022
Het is dus wel goed nieuws voor de filmfanaten en bioscoopgangers dat de cijfers weer omhoog gaan, maar het is alsnog een groot verschil met 2019. Dat jaar werd er in Amerika alleen al 11,4 miljard dollar verdiend. De laatste keer dat de Amerikaanse box-office 'maar' 4,5 miljard dollar bedroeg, was in 1992.

De kans is wel groot dat de kassa dit jaar weer meer zal gaan rinkelen. In 2022 zullen we namelijk kunnen genieten van de nodige blockbusters, zoals o.a. The Batman, Jurassic World: Dominion en Avatar 2.

NieuwsFilm

meest populair