Dit zijn de 15 grootste onthullingen uit de 'Harry Potter'-reünie

Dit zijn de 15 grootste onthullingen uit de 'Harry Potter'-reünie

We kunnen 'm hier nog niet kijken, maar weten wel wat er verteld wordt.

Op nieuwjaarsdag kwam Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts uit op HBO Max. Hier in Nederland is 'ie nog niet te zien, maar de onthullingen zijn er natuurlijk wel al.

In dit artikel zetten we de 15 grootste onthullingen voor je op een rij. We duiken er meteen in!

#1: Chris Columbus maakte de films alleen maar omdat zijn dochter Eleanor hem praktisch dwong de boeken te lezen. Toen hij ze las, wist hij meteen hoe de film eruit zou moeten zien.

#2: Rupert Grint en Emma Watson klikten meteen met het castingteam. Maar Harry was moeilijk te vinden, tot Columbus een jonge Daniel Radcliffe zag bij een BBC-versie van David Copperfield. Hij benaderde z'n ouders maar omdat de opnames in Los Angeles plaats vonden wilen z'n ouders het niet: het was een te grote verstoring van zijn leven. Uiteindelijk was het producent David Heyman die de ouders van Radcliffe overhaalde.

#3: J.K. Rowling schreef een compleet regelboek over Quidditch, zodat Chris Columbus en Stuart Craig de sport realistisch weer konden geven.

#4: Jason Isaacs deed eerst auditie voor de rol van Gilderoy Lockhart. Columbus vroeg hem auditie te doen voor de rol van Lucius Malfoy, die hij echt niet wilde. Isaacs deed z'n auditie "met gespannen kaken, heel bitter" en dat bleek perfect.

#5: Daniel Radcliffe en Gary Oldman zijn net zo close als Harry en Sirius. Daniel was 14 tijdens de opnames en Gary Oldman vormde meteen een band met de jonge acteur.

#6: Alan Rickman wilde het complete achtergrondverhaal van Snape weten en wist dus ook hoe hij uiteindelijk loyaal aan Dumbledore en verliefd op Lily Potter was. Al vanaf het begin wist de acteur er dus van, maar hij deelde dat nooit met iemand.

#7: Emma Watson werd smoorverliefd op Tom Felton tijdens de opnames van de eerste film. De tienjarige Watson zag hoe Felton god moest tekenen en "een meisje met een petje achterstevoren op een skateboard" tekende. Felton zag haar altijd als een jongere zus.

#8: Ralph Fiennes nam de rol van Voldemort omdat de kinderen van zijn zus Martha hem zeiden dat te moeten doen.

#9: Mike Newell was de eerste regisseur die de castleden als volwassenen behandelt. In de film keert Voldemort terug en dat is een soort koude douche voor Harry en z'n vrienden. Ze realiseren zich volwassen te zijn en om de cast te helpen, behandelde de maker hen ook zo.

#10: Daniel Radcliffe was verliefd op Helena Bonham Carter en schreef zelfs een briefje waarin hij dat bekende. "Ik hou van je. Was ik maar tien jaar eerder geboren, dan had ik misschien kans gemaakt." Radcliffe schaamde zich voor het briefje, maar Bonham Carter blijkt 'm bewaard te hebben en op haar toilet te hebben.

#11: Emma Watson wilde vertrekken na de vierde film. Ze kon niet goed omgaan met de roem. Ook Rupert Grint worstelde daar enorm mee.

#12: Evanna Lynch schreef brieven naar J.K. Rowling waarin ze schreef het leven "een beetje hopeloos te vinden zonder Harry Potter". Rowling schreef terug en toen Lynch auditie deed voor de film werd ze gecast als Luna Lovegood.

#13: Helena Bonham Carter blijkt een boel dingen van de set gestolen te hebben, waaronder haar angstaanjagende tanden van Bellatrix Lestrange.

#14: Emma Watson vond het verschrikkelijk om tijdens de opnames te moeten kussen met Rupert Grint. De gevoelens waren wederzijds en zijn natuurlijk wel te begrijpen; ze kennen elkaar sinds hun elfde en zagen elkaar meer als broer en zus.

#15: De cast vond het moeilijk om hun personage te vergeten als ze van de set was; niet gek, als je een decennium bezig bent met opnames.

NieuwsFilm

meest populair