Deze 5 actrices grepen naast hoofdrol in Disney's 'Star Wars'-films

Deze 5 actrices grepen naast hoofdrol in Disney's 'Star Wars'-films

Daisy Ridley kreeg de rol, deze vijf actrices niet.

In 2012 werd bekend dat The Walt Disney Company de productiemaatschappij Lucasfilm kocht voor zo'n 4 miljard dollar. Gelijk werd aangekondigd dat Disney's Lucasfilm in 2015 de eerste film in de Star Wars-vervolgtrilogie zou opleveren. De zoektocht naar acteurs startte waarschijnlijk niet veel later.

De hoofdrol belandde bij actrice Daisy Ridley, op dat moment een compleet onbekende naam. Tijdens de zoektocht bekeek Disney en regisseur J.J. Abrams vele namen. Hieronder vijf actrices die de rol niet kregen in Star Wars: The Force Awakens.

Jessica Henwick: Deze actrice die we recent in The Matrix Resurrections zagen wordt een steeds grotere naam in Hollywood. In gesprek met The Hollywood Reporter vertelde ze dat ze zes maanden audities deed en uiteindelijk een klein rolletje kreeg in The Force Awakens, als de eerste vrouwelijke X-Wing piloot.

Elizabeth Olsen: Deze Marvel-ster weigerde uiteindelijk om verder met Lucasfilm te praten over de rol, aangezien ze een deal voor meerdere films tekende bij Marvel Studios. Het switchen tussen die franchises was voor haar onmogelijk geweest.

Saorise Ronan: Ook deze actrice uit onder meer The French Dispatch en Lady Bird, liet zich uit over haar auditie. Ze gaf aan dat er heel wat sterren op auditie zijn geweest en dat niemand wist waar de film over ging. Ook zij greep naast de rol.

Billie Lourd: Lourd is de dochter van wijlen Carrie Fisher. Tijdens The Ellen DeGeneres Show vertelde ze dat Abrams haar vroeg om te komen praten omdat ze geen hoofdrolspeler konden vinden. Lourd was uiteindelijk in The Force Awakens te zien als Lieutenant Connix, iemand die samenwerkt met General Leia Organa.

Eiza Gonzáles: Deze Mexicaanse tienerster uit Baby Driver en het aanstaande Ambulance met op dat moment geen Hollywoodervaring werd op auditie gestuurd door haar moeder. De actrice vertelde dat Lucasfilm op zoek was naar een onbekendere naam. Ze zou redelijk ver in het proces zijn gekomen.

NieuwsFilm

meest populair