Vanaf 1 januari verdwijnen er heel veel films & series op Netflix en andere diensten

Vanaf 1 januari verdwijnen er heel veel films & series op Netflix en andere diensten

De nieuwe streamingdiensten zorgen voor verspreid aanbod.

Even geleden werd al duidelijk dat de abonnees van Ziggo Movies & Series XL nog maar heel weinig films en series van HBO kunnen kijken. Die verdwijnen per 1 januari van de dienst. Dit komt de lancering van HBO Max later dit jaar. En zo zijn er meer grote wijzigingen in streamingland.

Ook Netflix gaat heel wat rechten kwijtraken per 1 januari. Disney+ zal voortaan het huis zijn voor series als Prison Break, 24 en Modern Family. Ook WarnerMedia trekt content weg bij Netflix. De complete serie Friends is dan de bekendste titel.

Overigens zouden ook de vele films van Warner Bros. van Netflix kunnen verdwijnen. Denk dan aan The Lord of the Rings en vele DC-superheldenfilms. Wanneer HBO Max in Nederland verschijnt is overigens nog niet bekend.

Meer verspreiding van films en series
Prime Video wordt ook geraakt. De afspraken met NBCUniversal lopen af waardoor tientallen films en series verkast worden naar de nieuwe Sky Showtime van ViacomCBS. Denk aan de nodige Star Trek-films. Totdat Sky Showtime naar Nederland komt, worden die films en series gestald bij Ziggo Movies & Series XL.

Wanneer bovengenoemde en andere titels op de nieuwe aanbieders komen te staan, is niet duidelijk. Vooral nieuwe intreders zoals HBO Max en Disney+ krijgen de beschikking over meer content, terwijl Netflix en Prime Video juist content gaan verliezen. Die diensten zijn steeds meer aangewezen op de eigen Originals.

Conclusie: Voor wie veel streamen zal zich moeten aanmelden voor de streamingdiensten. En dat gaat in de papieren lopen. Een mogelijk gevolg is dat de populariteit van illegale diensten toeneemt.

NieuwsFilm

meest populair