Deze Stephen King-films en series verschijnen allemaal in 2022

Deze Stephen King-films en series verschijnen allemaal in 2022

Veel King-horror volgend jaar.

Door de jaren heen verschenen er heel wat verfilmingen van de boeken van Stephen King. Denk maar aan minder recente titels als Carrie, The Shining, Cujo en The Mist Maar en waren ook dramafilms als Stand By Me, The Shawshank Redemption en The Green Mile.

De afgelopen jaren verschenen er een aantal titels op blockbusterformaat. Denk aan de succesvolle It-tweeluik en het Shining-vervolg Doctor Sleep, maar ook de series The Stand, The Outsider, Mr. Mercedes en Under the Dome.

De Stephen King-films en series in 2022
Hieronder kort de films en series die we waarschijnlijk in 2022 te zien krijgen, al kan het ook 2023 worden.

- Prequel-film Children of the Corn: Regisseur Kurt Wimmer nam de prequel op de film uit 1984 al in 2020 op en er zijn rollen voor onder meer Elena Kampouris, Kate Moyer en Callan Mulvey. De film kreeg een budget van 30 miljoen dollar.

- Prequel-film Pet Sematary: Deze prequel op de film uit 2019 richt zich op de jonge Jud Crandall. Er zijn rollen voor onder meer Jackson White, Jack Mulhern, Forrest Goodluck, Natalie Alyn Lind en Isabella Star LaBlanc. De film is al opgenomen, maar heeft nog geen datum.

- Salem's Lot: Deze verfilming van regisseur Gary Dauberman moet op 9 september 2022 verschijnen en er zijn rollen voor onder meer Lewis Pullman, Makenzie Leigh, William Sadler en Pilou Asbæk.

- Firestarter: Deze film van Keith Thomas en met Zac Efron, Michael Greyeyes en Ryan Kiera Armstrong is ook al opgenomen, maar heeft helaas nog geen datum gekregen van Blumhouse Productions.

- Mr. Harrigan's Phone: Ook deze komt van Blumhouse Productions en de regisseur is John Lee Hancock. Jaden Martell, Donald Sutherland, Joe Tippett en Kirby Howell-Baptiste moeten rollen krijgen in de film die waarschijnlijk op Netflix verschijnt.

Mogelijke Stephen King-films
De verfilming The Girl Who Loved Tom Gordon staat al jaren op de agenda. Begin 2020 werd bekend dat Lynne Ramsay de regie overnam van wijlen George A. Romero. De miniserie gebaseerd op het recente boek The Institute van de makers van de serie Mr. Mercedes zou ook zomaar kunnen verschijnen.

De film From A Buick 8 van en met Thomas Jane zou in de maak zijn en de 'Duffer brothers' (Stranger Things) zouden werken aan de serie The Talisman voor Netflix. Het team achter The Walking Dead zou werk maken van een The Jaunt-serie. Al deze titels lijken nog niet in productie te zijn genomen en zo zijn er nog wel wat projecten die niet op de rol staan voor 2022.

NieuwsFilm

meest populair