Dit zijn de 3 films in 2022 die iedereen wil zien

Dit zijn de 3 films in 2022 die iedereen wil zien

Marvel, DC en Jurassic World zijn de toppers.

Hopelijk is de huidige lockdown de laatste en kunnen we vanaf 14 januari weer gewoon naar de bioscoop, het gehele jaar. En dat is ook zeker te hopen voor de blockbusterfans. Er gaan namelijk een aantal mooie Hollywoodfilms verschijnen op het witte doek.

Een paar dagen geleden keken we naar de 30 grootste blockbusters die in 2022 in de wereldwijde bioscopen gaan verschijnen. De poll wist ruim 400 stemmen te verzamelen en hieronder zie je de uitslag.

De drie topfilms van 2022
Uiteraard zien we weer flink wat superheldenfilms terug in die uitslag. De derde stek is voor de derde Jurassic World-film Jurassic World: Dominion met 10 procent van de stemmen. Met drie procent meer staat de DC-film The Batman op plaatst twee. De #1 is de Marvel-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Misschien wat opvallend staat Avatar 2 op de vierde plaats met negen procent van de stemmen. Het ontbreken van films als Aquaman and the Lost Kingdom en Black Panther: Wakanda Forever in de top tien mag ook opvallend genoemd worden.

Dé tien films die iedereen wil zien
1. Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 24%
2. The Batman - 13%
3. Jurassic World: Dominion - 10%
4. Avatar 2 - 9%
5. Thor: Love and Thunder - 7%
6. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 6%
7. Top Gun: Maverick - 5%
8. Mission: Impossible 7 - 4%
9. John Wick: Chapter 4 - 3%
10. Morbius - 2%

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
De eerste plaats in de lijst is dus voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness en dat komt mogelijk doordat de film inhaakt op de succesvolle Marvel-film Spider-Man: no Way Home. The Multiverse of Madness verschijnt begin mei dit jaar. Gisteren verscheen de trailer.



NieuwsFilm

meest populair