Meryl Streep: "Door de lockdown kan ik niet meer acteren"

Meryl Streep: "Door de lockdown kan ik niet meer acteren"

De beroemde actrice had het behoorlijk lastig opnieuw voor de camera te staan.

Meryl Streep is zonder enige twijfel een van de allerbeste actrices aller tijden, maar toch had ook zij het behoorlijk moeilijk om voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis opnieuw te acteren.

Streep is namelijk een van de vele grote namen van Adam McKay's Don't Look Up, maar ze vond het lastig om na de lockdown weer goed haar werk te kunnen doen. De geliefde actrice laat zich er nu over uit.

Lastig
"Ik vond het echt lastig" begint Streep, die de Amerikaanse president in de film speelt. "Ik was me ervan bewust dat mijn personage grappig moest zijn, maar zo voelde ik me dus helemaal niet tijdens de lockdown..."

Ondanks het feit dat Streep het dus moeilijk vond, kijkt iedereen naar haar op, en dat was niet anders tijdens Don't Look Up. Ze werd dan ook gevraagd een speech te geven tijdens de eerste draaidag, voor een menigte in een groot stadion, maar ook dit vond ze geen makkelijke taak.

Kwijt
Zo vervolgt Streep: "Ik was echt de weg kwijt. Ik was vergeten hoe ik moest acteren en zelfs wie ik was, maar dat komt door het alleen zijn. Door een lange tijd geïsoleerd te zijn, wordt je menselijkheid als het ware 'ontmanteld'."

Gelukkig werd ze wel goed geholpen door haar tegenspeler Jonah Jill. Hij speelt in de film haar zoon en de stafchef van het Witte Huis en wist de sfeer luchtig te houden: "Dankzij Jonah bleven we allemaal veel lachen en dat hielp echt om weer te kunnen wennen en mijn werk te kunnen doen".

NieuwsFilm

meest populair