Ondanks alles staat 'Spider-Man: No Way Home' gewoon al op $300 miljoen+

Ondanks alles staat 'Spider-Man: No Way Home' gewoon al op $300 miljoen+

En zaterdag en zondag moeten nog komen.

De box office-omzet van Spider-Man: No Way Home mag onder de huidige omstandigheden bijna ongeloofwaardig genoemd worden. De Marvel-film zou tot en met zondag een kleine $300 miljoen wereldwijd gaan ophalen. En die score is op vrijdag al behaald.

In de States heeft de film tijdens de eerste dag zelfs meer opgehaald dan Avengers: Infinity War. In mei 2018 kwam de Thanos-film uit op $106,3 miljoen. No Way Home komt volgens Deadline uit op zo'n $121,5 miljoen. Alleen Avengers: Endgame deed het een jaar later beter met $157,4 miljoen.

De analisten van Deadline denken nu dat No Way Home gaat uitkomen op een score van $242,0 tot $247,5 miljoen. En dat zou dan weer onder de score ($257,7 miljoen) van Infinity War zijn. Endgame startte met een Noord-Amerikaans weekend van maar liefst $357,1 miljoen.

Wereldwijd richting de $500 miljoen?
Nu de score wereldwijd al op $300 miljoen staat, met $181,4 miljoen buiten de States, lijkt de score over het gehele wereldwijde weekend uit te gaan komen op een score van zo'n $450 - 500 miljoen. En dat is in coronatijd echt enorm te noemen, zeker omdat de film niet in China verschijnt.

In Nederland draaide de Marvel-film uiteindelijk slechts drie dagen en zal ongetwijfeld flink wat centjes hebben opgehaald. De film draaide in vele bioscopen van een uur of acht 's morgens tot 's middags 17.00 uur in meerdere zalen.

NieuwsFilm

meest populair