Deze 'Lord of the Rings'-set kostte een jaar om te bouwen

Deze 'Lord of the Rings'-set kostte een jaar om te bouwen

Hobbiton was dan ook uiterst gedetailleerd.

De sets voor Hobbiton in Peter Jacksons The Lord of the Rings kostten een jaar om te bouwen. Dat blijkt uit een nieuwe terugblik op de franchise, waarvan de films inmiddels 20 jaar oud zijn.

Na de release van de The Lord of the Rings-films begin jaren 2000, probeerden veel filmstudio's het grote succes te herhalen. De eerstvolgende grote poging wordt gedaan door Prime Video, dat een The Lord of the Rings-serie maakt die zich afspeelt in de tweede era van de franchise.

The Lord of the Rings-sets
Tijdens een interview met The Independent over de The Lord of the Rings-films van Jackson, vertelde production designer Grant Major over het jaarlange proces dat nodig was om The Shire en Hobbiton te bouwen.

Major legde uit dat de set gebouwd werd in een landelijk gebied in Nieuw-Zeeland en dat de crew besloot elk detail van Hobbiton heel nauw na te bouwen. Daarvoor moest onder meer een lokale boer overtuigd worden het land op te offeren, dat wat de makers betreft perfect was.

"Het kostte een compleet jaar om The Shire te bouwen. We vonden een gebied in het platteland van Nieuw-Zeeland dat leek op de omschrijvingen van Tolkien, en we moesten de boer overtuigen dat we het land mochten gebruiken. Daarna bouwden we alles. We maakten de wegen, bouwden de huizen en alle stenen muurtjes. Het was echt alsof we een stad bouwde. We reden rond in Nieuw-Zeeland, op zoek naar het juiste type heg, en dat namen we dan mee naar de set. We lieten bloemen groeien, herplantten die en zorgden dat het gras de juiste lengte had. Dat kostte een jaar."

NieuwsFilm

meest populair