De 4 gaafste en 4 zwakste superheldenfilms van 2021

De 4 gaafste en 4 zwakste superheldenfilms van 2021

Er verschenen er best veel dit jaar.

Het genre superheldenfilms domineert steeds meer de wereldwijde bioscoopzalen en ook op streaming verschijnen er steeds meer films (en series) met personages met bovennatuurlijke krachten. Op het witte doek en op streaming zagen we dit jaar acht grote superheldenfilms.

Met acht grote superheldenfilms in 2021 mogen de fans van het genre niet klagen. Er verschenen maar liefst vijf Marvel-films en drie van Warner Bros. en DC Films. Opmerking hierbij is dat [i]Wonder Woman 1984 in 2020 in de States verscheen en door corona pas in 2021 in Nederland uitkwam.

De vier beste superheldenfilms
Hieronder de toppers van 2021. Spider-Man: No Way Home noteert net even beter dan de introfilm van Shang-Chi en ook de DC-film The Suicide Squad van James Gunn scoort erg sterk. De solofilm van Black Widow bungelt er wat betreft percentage een beetje bij.


1. Spider-Man: No Way Home (94%)

2. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (91%)

3. The Suicide Squad (90%)

4. Black Widow (79%)



De vier zwakste superheldenfilms
Hieronder de vier zwakste films van het jaar. Daarbij valt op de zwakste een film is van Marvel Studios. Nog niet eerder leverde de studio een "Rotten" film op. De soort van coming-of-age superheldenfilm Eternals heeft de eer.


1. Eternals (47%)

2. Wonder Woman 1984 (47%)

3. Venom: Let There Be Carnage (58%)

4. Zack Snyder's Justice League (71%)


Op Netflix was er overigens ook een superheldenfilm, Thunder Force[/b] met Melissa McCarthy en Octavia Spencer. Deze scoorde slechts 21 procent op de Tomatometer, maar veel meer hoefde daar ook niet van verwacht te worden.



NieuwsFilm

meest populair