De bioscopen gaan nu wel heel vroeg open

De bioscopen gaan nu wel heel vroeg open

Om half acht start Spider-Man: No Way Home. Lekker vroeg.


UPDATE: Premier Rutten en de zijnen denken er mogelijk alweer anders over... Vanavond om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie en daarin wordt nagenoeg zeker aangekondigd dat er een strenge lockdown komt, met een sluiting van de bioscopen als gevolg.

Doordat de bioscopen tot slechts 17.00 uur open mogen zijn, starten de laatste voorstellingen rond de klok van 15.00 uur. De laatste vertoning van Spider-Man: No Way Home op de dag start vanwege de lange speelduur zelfs rond 14.00 uur. De deuren moeten dus vroeg open.

En dat gaat Pathé dan ook doen. In de kerstvakantie, die vanaf 20 december vervroegd ingaat, gaan de deuren van sommige bioscopen zelfs vanaf 07.30 uur open. Met de komst van de nieuwe Marvel-film gebeurt dat afgelopen dagen al.

Vroeg naar de bioscoop
Vroegere openingstijden gelden ook voor andere bioscopen. Ook bij Vue gaan de deuren al vroeg open. Zo kun je in Vue Alkmaar al om 8.30 uur terecht voor de eerste voorstellingen.

"Om zoveel mogelijk bezoekers op een veilige en verantwoorde manier van een bioscoopbezoek te kunnen laten genieten, starten we op veel locaties al tussen 07.00 en 08.00 uur in de ochtend," laat een woordvoerder van Vue aan het ANP weten. "Dit geldt dus ook voor de kerstvakantie die nu vroeger begint. Vooral voor ouders met kinderen zal dit een mooie optie zijn."

Voorlopig moeten we het doen met deze wat vreemde manier van filmkijken. Om half acht in de ochtend naar de bioscoop te gaan is uiteraard heel vroeg en een beetje een omgekeerde wereld. Nu ga je in het donker naar binnen en is het na afloop licht buiten.

Hoe doe jij dat?
Ben jij al naar zo'n vroege voorstelling geweest de afgelopen dagen en ben je van plan om komende weken vroeg op te staan om naar bijvoorbeeld de Spider-Man film te gaan of het binnenkort te verschijnen The Matrix Resurrections?

NieuwsFilm

meest populair