Indrukwekkende aftrap 'Spider-Man: No Way Home'

Indrukwekkende aftrap 'Spider-Man: No Way Home'

De derde solofilm met Tom Holland zorgt voor Marvel-records.

Het mag duidelijk zijn dat Spider-Man: No Way Home de kaskraker van het jaar wordt. De film ging afgelopen dagen in première en vanaf vandaag draait de derde solofilm met de Peter Parker van Tom Holland ook in het thuisland. In de rest van de wereld werden op de eerste dag al vele miljoenen opgehaald: $44 miljoen.

Voor wie de Marvel-film al heeft gezien, zag naast de vele verrassingen ook dat de film een flink budget heeft moeten hebben. En dat klopt. Er werd $200 miljoen uitgegeven om de Spider-Man clash te maken.

Eerste indrukwekkende Box Office-cijfers
Sinds afgelopen woensdag draait de superheldenfilm in verschillende landen en alleen al op woensdag werd er $43,6 miljoen opgehaald. En dat ging gepaard met lokale records.

In het Verenigd Koninkrijk opende No Way Home met een indrukwekkende $10,1 miljoen en dat is meer dan de $6,6 miljoen van No Time To Die. De film heeft zelfs de beste openingsdag voor een Sony-film, en scoorde dus ook beter dan Skyfall en Spectre.

In Mexico startte de film met $9,0 miljoen en dat is de beste openingsdag ooit waarmee het record van Avengers: Endgame werd verbroken. In Frankrijk scoorde de film 2% beter dan Avengers: Infinity War, met $4,3 miljoen. Ook in Rusland ($3,5 miljoen), Italië ($3,4 miljoen) en Zuid-Korea ($5,3 miljoen) ging het erg goed.

Megascore na het weekend
Voor de film in de States te zien is, lijkt de film al zo'n $100 miljoen buiten de States te hebben opgehaald. Op donderdag is de film namelijk in heel wat andere landen in première gegaan. Het lijkt er verdacht veel op dat No Way Home na het weekend op zo'n $350 miljoen wereldwijd staat.



NieuwsFilm

meest populair