'Harry Potter'-franchise kan nog veel meer uitbreiden naast 'Fantastic Beasts'

'Harry Potter'-franchise kan nog veel meer uitbreiden naast 'Fantastic Beasts'

Warner Bros. heeft een interessante update.

Een van de belangrijkste franchises van Warner Bros. is de Harry Potter-franchise. Dat werd wel geïllustreerd toen de filmstudio de Fantastic Beasts-franchise lanceerde, met een beoogd totaal van vijf films. Maar het moet daar niet bij blijven.

Warner Bros. wil immers ook een televisieserie maken voor op HBO Max, en we horen al langer verhalen dat de filmstudio als het even kan graag nog veel meer wil maken.

Meer Potter maken
Zoiets komt ook naar voren in een nieuw statement van Warner Bros. CEO Ann Sarnoff. Zij zei:

"We zouden het geweldig vinden om meer originele Harry Potter-reeksen te ontwikkelen. We hebben het daar ook regelmatig over met J.K. Rowling en haar team."

Dat vertelde ze tijdens een interview met Bloomberg. Vervolgens legde ze uit dat het wel goed moet zijn: "Wat we doen, moet kloppen als je naar het canon kijkt en passen in de geest van de Wizarding World en wie Harry Potter is."

Het zou kunnen dat hiermee geduid wordt op een serie of een film, of misschien wel allebei. Tegelijk heeft de studio er met J.K. Rowling een klein probleem bij. De bedenkster van de complete franchise is namelijk controversieel door haar statements over transseksualiteit.

NieuwsFilm

meest populair