'Lord of the Rings': Waarom kon Sauron de Ring 2.000 jaar lang niet vinden

'Lord of the Rings': Waarom kon Sauron de Ring 2.000 jaar lang niet vinden

De Lord of the Rings-films beantwoordden dit mysterie niet. De boeken wel.

In de Lord of the Rings-films zien we hoe Frodo de One Ring in handen krijgt, nadat die meer dan tweeduizend jaar verloren was. Zodra Frodo de Shire verlaat, lijken de volgelingen van Sauron hem op de hielen te zitten. Hoe kan het dan dat 'ie in de tweeduizend jaar daarvoor de Ring niet vond?

Aan het begin van The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring leren we dat Isildur gecorrumpeerd werd door de Ring. Hij hield hem zelf en liep uiteindelijk in een hinderlaag van orcs. Terwijl hij in een nabije rivier vluchtte, droeg hij de Ring, maar die verliet hem en Isildur werd gedood door de orcs. Ergens in de Anduin verviel de Ring vervolgens gedurende 2.500 jaar in vergetelheid, tot Déagol en Smeagol hem vonden.

De Ring verloren
Niet alleen bevond de Ring zich in de Anduin, ook lag 'ie vlakbij Mordor. Toen Smeagol de Ring had, trok hij zich 500 jaar lang terug in de Misty Mountains, waar Sauron de Ring in basis had moeten kunnen vinden. Maar eigenlijk valt dat wel tegen, want Sauron had geen manier om de Ring op te sporen.

Ergens zou je denken dat Sauron de Ring wel 'ziet', maar dat klopt niet aangezien Frodo Mordor kon betreden zonder dat Sauron zich daar bewust van was.

De voornaamste reden waarom de Nazgûl de Ring konden opsporen, was omdat Smeagol door hen gemarteld werd en de woorden 'Shire' en 'Baggins' uitkrijste. Daardoor konden ze uitvogelen waar de Ring was.

En denk maar aan 't moment dat Aragorn de Black Gate aanviel. Toen dacht Sauron dat hij de Ring in handen had en stuurde hij zijn troepen om hem te halen. Intussen konden Sam en Frodo Mount Doom betreden om de Ring te vernietigen.

Aangezien Sauron de Ring niet kon opsporen, zou je ook kunnen denken dat je 'm kon begraven of in de oceaan dumpen. Het idee werd zelfs geopperd bij Gandalf, die uitlegde dat het voor tijdelijke vrede zou zorgen, maar dat de Ring wel gevonden zou worden door een wezen. En Sauron blijft een bedreiging, met of zonder Ring.

NieuwsFilm

meest populair