Box office-voorspelling 'Spider-Man: No Way Home' gaat sky high

Box office-voorspelling 'Spider-Man: No Way Home' gaat sky high

Recordstart post-corona lijkt zekerheid.

Vanaf morgen draait de nieuwe Spider-Man film nagenoeg wereldwijd in de bioscoopzalen. De superheldenfilm van Sony Pictures en Marvel Studios is de veruit grootste film tijdens de kerstdagen dus het is niet ondenkbaar dat Spider-Man: No Way Home de eerste en enige 2021-film wordt die de grens van $1 miljard passeert.

Al een paar weken komen er voorspellingen voorbij over de mogelijke box office-score van No Way Home van regisseur Jon Watts, die ook de eerste twee films regisseerde. Nu de release nabij is, worden die voorspellingen interessanter.

Voorspelling: van $130 tot 175 miljoen
Zoals gewoonlijk is de studio zelf redelijk behouden. Sony Pictures zou een Noord-Amerikaanse première verwachten van $130 miljoen. De website Variety is positiever met een start van $150 miljoen. Andere analisten denken dat ook $175 miljoen mogelijk moet zijn.

De hoogste box office-score in het eerste weekend sinds de start van de coronacrisis is in handen van Sony's eigen Venom: Let There Be Carnage. Die film startte even geleden met $90 miljoen. Homecoming startte in 2017 met $117 miljoen en eindigde op $880 miljoen en Far From Home kwam uit op $93 miljoen, met een totaalscore van $1,1 miljard.

Eerdere berichten gaven aan dat No Way Home wereldwijd mogelijk zou uit gaan komen op $500 miljoen. En dat alleen al in het eerste weekend. Mogelijk realistischere voorspellingen gaan voor een kleine $300 miljoen. De film draait namelijk niet in China.

Als het wel een monsterscore wordt, dan lijkt het miljard als eindscore een kwestie van tijd. Met de kerstvakantie voor de deur is er voor de doelgoep voldoende tijd om de film in de bioscoop te zien. De enige echte concurrentie is de R-rated scifi-film The Matrix Resurrections die een week later in première gaat.

NieuwsFilm

meest populair