Tom Hiddleston over zijn toekomst als Marvel-antiheld Loki

Tom Hiddleston over zijn toekomst als Marvel-antiheld Loki

Loki is nu wel anders...

Tom Hiddleston heeft in het verleden vaker verteld over zijn rol als Loki in het Marvel Cinematic Universe. We weten dat hij er veel plezier in heeft om de rol te spelen, maar tegelijk ook al z'n blik vooruit heeft en weet dat hij niet eeuwig in de rol speelt.

Maar voorlopig zal hij nog gewoon in het Marvel Cinematic Universe te zien zijn. In een nieuw interview vertelt hij over de nieuwe richting waar men op gaat met de antiheld.

Loki als held?
Loki heeft een verhaallijn die misschien wel de meest opvallende is in het MCU. Hij begon als de broer van Thor, iemand die de Aarde binnenviel en zich vermomde als zijn adoptievader Odin om over Asgard te heersen. Maar nadat hij zijn leven opofferde om Thanos te verslaan, keerde de boel om en werd 'ie in de serie Loki zelfs iets van een held.

Loki maakte daarmee een bijzondere reis voor een Marvel-schurk. Tijdens een interview met Variety ging Hiddleston daar op in:

"Ik begrijp dat het publiek iets goeds in Loki ziet. Ze willen dat hij zijn interne en externe obstakels overwint. Ze willen dat zijn band met zijn broer hersteld wordt, en dat hij de held wordt die hij kan zijn. Hij realiseert zich: 'Ik kan mijn pad kiezen en het goede doen. Of op z'n minst voor kiezen niet dezelfde trucs uit te halen en voor verraad en wantrouwen gaan'. Het is opwindend om de karakteristieken die Loki tot Loki maken te behouden en tegelijk zien hoe hij anders kan zijn."

NieuwsFilm

meest populair