Dit is de Black List van Hollywood in 2021

Dit is de Black List van Hollywood in 2021

Cauliflower van Daniel Jackson staat boven aan de lijst meest geliefde niet-geproduceerde filmscenario's.

Ieder jaar wordt de Black List bekendgemaakt, een lijst met de meest geliefde niet-geproduceerde filmscenario's. Ook dit jaar hebben we weer de lijst die verschijnt via The Black List. Er werden 73 scenario's van 71 schrijvers/schrijfteams geselecteerd op basis van de stemmen van meer dan 375 productiemanagers.

Bovenaan de 17e jaarlijkse lijst staat het script voor de komedie Cauliflower van Daniel Jackson. Het hele gamma omvat onder meer biopics over Kanye West, William Hung, Michael Bay, Shania Twain, Dennis Rodman en Michael Jordan tot komedies, op muziek gebaseerde en op jongeren gerichte plots.

Het verhaal van de komedie Cauliflower gaat over een ambitieuze worstelaar op de middelbare school die worstelt onder de wrede leiding van een mysterieuze coach. Hij wil staatskampioen worden terwijl hij vecht tegen een bizarre infectie in zijn oor. Die infectie maakt hem onoverwinnelijk in zijn sport, maar bedreigt ook zijn gezonde verstand.

73 scenario's op de Black List 2021
De nummers twee op de lijst is See How They Run van Lily Hollander. Deze gaat over een blinde moeder die met haar jonge dochter verhuist naar een afgelegen boerderij. Daar krijgen ze te maken met het mysterie van de vorige bewoners.

Nummer drie is Divorce Party van Rebecca Webb, over het personage Patricia Ford die haar vertrouwde leven in Zuid-Boston inruilt voor een 'perfect' leven in de Upper East Side van New York. Tijdens een echtscheidingsfeest van haar vriendinnen gaat het compleet mis, al neemt Patricia dan wel de controle over haar leven terug.

Wil je alle titels eens doornemen? Check deze dan in dit bestand en een bespreking vind in onderstaande video van The Black List, met Florian Zeller (Oscarwinnaar voor het script van The Father), Emerald Fennell (Oscarwinnaar voor het script van Promising Young Woman, in 2018 op de Black List) en Zach Baylin (Scriptschrijver van King Richard, in 2018 op de Black List).



NieuwsFilm

meest populair