Om deze reden werd de 'Die Hard' / '24'-crossoverfilm nooit gemaakt

Om deze reden werd de 'Die Hard' / '24'-crossoverfilm nooit gemaakt

De cross-over was wel gewenst bij 20th Century Fox.

De Die Hard-filmreeks met Bruce Willis was lange tijd een van de geliefdste actiereeksen in de bioscoop en de serie 24 met Kiefer Sutherland brak heel wat records op het kleine scherm. Ooit was er een cross-over in de maak.

Deze verscheen echter nooit en dat gebeurt wel vaker met dergelijke plannen. Beide producties vielen destijds onder 20th Century Fox (tegenwoordig 20th Century Studios) en er werd gewerkt aan een project met de titel Die Hard 24/7.

Waarom kwam Die Hard 24/7 er eigenlijk niet?
Er is weinig bekend over de verhaallijn van Die Hard 24/7, hoewel het John McClane en Jack Bauer zou hebben gecombineerd in een thriller in de stijl van een buddy-copfilm. Die Hard 24/7 zou de vijfde film in de Die Hard-filmreeks worden, maar volgens een rapport van AICN uit 2010 was Sutherland niet enthousiast over het idee.

De originele serie van 24 eindigde met seizoen 8 en er waren plannen voor een 24-film die jaren in ontwikkeling was. Sutherland wilde zich naar verluidt focussen op een solofilm, en Jack Bauer niet laten opnemen in een andere franchise. Uiteindelijk werd ook de 24-film niet gemaakt.

Dat de reeks los van elkaar vroeg of laat weer terugkeren op het witte doek of het kleine scherm lijkt een kwestie van tijd.

NieuwsFilm

meest populair