De drie Nederlandse acteurs in 'James Bond'-films

De drie Nederlandse acteurs in 'James Bond'-films

Het Nederlandse tintje aan de 007-franchise.

In No Time to Die geen Nederlandse acteurs en dat geldt voor de meeste films in de 25-delige filmreeks rond de geheim agent. Toch waren er drie acteurs die te zien waren in de films over 007. We zetten ze even bij elkaar.

Die acteurs zijn de Jeroen Krabbé, Famke Janssen en Daphne Deckers die in een tijdsbestek van tien jaar in de James Bond-films te zien waren. Krabbé en Janssen hadden grotere rollen, waar de rol van Deckers zich beperkte tot een paar seconden en twee zinnen.

Jeroen Krabbé als Georgi Koskov in The Living Daylights (1987)

Krabbé is de eerste Nederlandse acteur die te zien is in James Bond-film en wel The Living Daylights met Timothy Dalton als James Bond. Zijn personage generaal Georgi Koskov is een KGB-officier. Hij probeert de Britse regering te manipuleren om zijn rivaal, generaal Pushkin, te vermoorden. Aan het einde van de film wordt hij gevangen genomen en "in een diplomatenkoffer" teruggestuurd naar Moskou.



Famke Janssen als Xenia Onatopp in GoldenEye (1995)

In GoldenEye met Pierce Brosnan als James Bond zien we Janssen als bondgirl Xenia Onatopp, een Georgische gevechtspiloot en een handlanger van Alec Trevelyan (Sean Bean). Ze is een sadistische moordenaar en geniet ervan haar vijanden te martelen door ze tussen haar dijen te verstikken.



Daphne Deckers als PR-vrouw in Tomorrow Never Dies 1997)

De rol van Deckers in Tomorrow Never Dies is klein en ze heeft officieel zelfs geen naam. Ze speelt de PR-vrouw van de Carver Media Group. En dat duurt slechts enkele seconden. Ze introduceert Bond aan de schurk Elliot Carver (Jonathan Pryce).



NieuwsFilm

meest populair