Eindelijk eerste verhaaldetails 'Avatar 2': Groot gevaar voor Jake en Neytiri

Eindelijk eerste verhaaldetails 'Avatar 2': Groot gevaar voor Jake en Neytiri

James Cameron brengt ons Avatar 2 in december 2022.

Producent Jon Landau onthult voor het eerst uitgebreide details over het verhaal van James Cameron's Avatar 2. Die film wordt al lang verwacht, aangezien 'ie de best verdienende film ooit bleek te zijn.

In de eerste Avatar-film volgen we in het jaar 2154 Jake Sully, een mindervalide voormalig marinier. Hij wordt naar de planeet Pandora gebracht, een bosplaneet waar een buitenaards ras genaamd de Na'vi woont. Sully wordt daar een 'Avatar', leeft in het lichaam van een Na'vi en voegt zich uiteindelijk bij de stam om tegen de menselijke invasie te strijden.

Vier vervolgen
Cameron werkt aan maar liefst vier vervolgfilms, waarvan de eerste in december 2022 uitkomt. Volgens producent Jon Landau draait die vooral om de Sully-familie. Zij wonen nog altijd op de planeet Pandora, waar de familie wederom te maken krijgt met RDA-mijnwerkers die hun leven bedreigen.

Ze trekken daarom naar het rif, dat ze veilig achten. "Als je bij het rif komt, is er een clan die de Metkayina heet. De Sully's bevinden zich niet langer in de omgeving die ze kennen, in het regenwoud. Ze worden als een vis buiten het water. Zowel cultureel als qua omgeving."

Landau vertelde dat "de scripts de blauwdruk zijn waarmee we werken". Veel tijd is besteed aan het schrijven van de vier vervolgen, op een manier dat elk verhaal "een grote emotionele conclusie heeft".

"De kracht van het verhaal van Avatar 2 ligt daar waar Jim [Cameron] altijd in zijn films nadruk op legt: hij schrijft over universele thema's die groter zijn dan een individueel genre. En als je erover nadenkt, is er een groter thema denkbaar dan familie? In elk van onze vervolgen staat de Sully-familie centraal. Welke dynamiek maken ouders door die hun familie beschermen?"

NieuwsFilm

meest populair