James Cameron noemt dit de beste film die hij nooit gemaakt heeft

James Cameron noemt dit de beste film die hij nooit gemaakt heeft

James Cameron onthult details!

Er zijn inmiddels drie live-action versies van Spider-Man te zien geweest op het witte doek. Helaas konden we de visie van James Cameron nooit zien. In een nieuw boek vertelt de regisseur over zijn visie.

"Hij was heel anders," aldus Cameron tijdens een interview met de site Screen Crush. Volgens hem gaf Marvel-legende Stan Lee zijn zegen aan het project en bood hij advies aan Cameron aan. "Ik maakte geen beweging zonder zijn toestemming te vragen", begon Cameron, om vervolgens dieper op de film in te gaan.

Heel echte Spider-Man
"Ik wilde iets maken dat heel echt voelde. Superhelden voelen voor mij vaak net iets te mooi, dus wilde ik iets maken dat meer lijkt op Terminator of Aliens, waarbij je meteen de realiteit gelooft. Dus dat je in een echte wereld zit en geen mythisch Gotham City. Of Superman en de Daily Planet, al die dingen waardoor het metaforisch en sprookjesachtig aanvoelt", ging Cameron verder.

"Ik wilde laten zien: dit is New York. Dit is nu. Een man wordt door een spin gebeten. Hij verandert in een knul met krachten en heeft een fantasie om Spider-Man te zijn, maakt een pak en dat is vreselijk. Dan moet hij dat pak verbeteren, maar dat is zijn grote probleem. Dat soort dingen. Ik wilde het in de realiteit laten wortelen en in de universele menselijke ervaring. Ik denk dat het een leuke film zou zijn geweest om te maken."

In de jaren tussen Terminator 2: Judgment Day en Titanic probeerde Cameron het project te realiseren. Door omstandigheden kwam het nooit samen. Marvel had de rechten verkocht aan Cannon Films, dat failliet ging. Vervolgens wist Cameron Terminator 2-studio Carolco over te halen om de rechten te kopen, maar ook zij gingen failliet.

Het is jammer dat de film er nooit kwam, want Cameron noemt het "de beste film die ik nooit gemaakt heb."

NieuwsFilm

meest populair