'Jurassic World: Dominion', 'Minions 2', 'Fantastic Beasts 3' en meer: dit zijn de films van juni 2022

'Jurassic World: Dominion', 'Minions 2', 'Fantastic Beasts 3' en meer: dit zijn de films van juni 2022

Ook de maand juni wordt een maand vol blockbusters (en vervolgfilms).

De komende dagen blikken we vooruit op welke films je de rest van dit jaar in de bioscoop kunt verwachten. We gaan verder met juni 2022.

Deze maand gaat spetterend van start met de nieuwe Jurassic World-film, de derde in de rebootreeks waarin ditmaal voor het eerst in de franchise de dinosaurussen los rondlopen over het vasteland. Ook nieuw: de volgende Minions-film en de derde Fantastic Beasts-film.

Jurassic World: Dominion (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Colin Trevorrow | Cast: Omar Sy, Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Dichen Lachman | Releasedatum: 9 juni
De laatste toevoeging aan de dinosaurusfranchise van Colin Trevorrow. Althans, in de Jurassic World-trilogie, want daarna moet het door weten we al van producent Frank Marshall. Deze nieuwe film pikt de draad op niet lang na het einde van Fallen Kingdom en laat zien dat de dinosaurussen nu in het wild leven.

Lightyear (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Angus MacLane | Cast: Chris Evans | Releasedatum: 16 juni
'Lightyear' draait om de man die de inspiratiebron vormde voor het stukje speelgoed en de stem van Buzz wordt ingesproken door Chris Evans.

Oh Hell No (2022)
Regie: Kitao Sakurai | Cast: Jack Black | Releasedatum: 16 juni
Deze komediefilm is de nieuwste met acteur Jack Black in de hoofdrol. Een opvallend project, waarbij acteur ice Cube eigenlijk een rol zou krijgen. Maar ondanks zijn salaris van 9 miljoen dollar, besloot hij ermee te stoppen toen hem gevraagd werd zich te laten vaccineren. Waar de komedie om draait is niet bekend.

Minions: The Rise of Gru (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val | Cast: Steve Carell, Pierre Coffin, Taraji P. Henson, Jean-Claude Van Damme | Releasedatum: 22 juni
3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in Minions: Hoe Gru superschurk werd. Deze feel-good film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.

Untitled Elvis Presley Project (2022)
Regie: Baz Luhrmann | Cast: Tom Hanks, Austin Robert Butler, Olivia DeJonge, Dacre Montgomery | Releasedatum: in de loop van juni
Baz Luhrman duikt ditmaal in het verhaal van Elvis Presley, met Austin Butler in de rol van Presley. Het is de eerste nieuwe film van Luhrman, sinds hij ons in 2013 The Great Gatsby bracht.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Yates | Cast: Mads Mikkelsen, Jude Law, Ezra Miller, Katherine Waterston | Releasedatum: in juli
Een synopsis van deze nieuwe film is er helaas nog niet. Wel weten we dat we meer gaan zien van Aurelius Dumbledore en waar hij precies vandaan komt. Immers bleek hij plotseling ook een telg in de Dumbledore-familie te zijn. Verder komt Grindelwald (ditmaal gespeeld door Mads Mikkelsen) verder op.

En verder
Panama (2 juni)
To Olivia (16 juni)
Ninjababy (16 juni)
Uptown Girl (30 juni)
Where the Crawdads Sing (30 juni)

NieuwsFilm

meest populair