De sci-fi films van 2022 die je niet wil missen

De sci-fi films van 2022 die je niet wil missen

We zetten de meest interessant klinkende sci-fi films voor je op een rij.

2022 wordt een bijzonder interessant filmjaar, vol producties die uitgesteld zijn vanwege de coronapandemie. We blikken vandaag vooruit op de sciencefiction van het komende jaar die je niet wil missen.

Wel maken we een belangrijk voorbehoud: geen van de releases is honderd procent zeker. Er hoeft maar een nieuwe coronagolf of -variant te komen en uitstel gloort aan de horizon.

Moonfall (2022)
Bekijk de afbeeldingRegie: Roland Emmerich | Cast: Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña | Releasedatum: 3 februari
Regisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) ) is terug! In de epische rampenfilm Moonfall komt de maan in botsing met iets mysterieus waardoor zij uit haar baan raakt en in ramkoers komt met onze planeet. Een ruimtemissie is de allerlaatste kans om het noodlot te keren.

Don't Worry Darling (2022)
Regie: Olivia Wilde | Cast: Florence Pugh, Olivia Wilde, Dita Von Teese, Chris Pine | Releasedatum: in de loop van september
De jaren 50. Een huisvrouw woont samen met haar echtgenoot in een utopische gemeenschap midden in een woestijn. Ze leidt een ogenschijnlijk perfect leventje. Op een dag doet ze een bijzondere ontdekking over haar leven dat verontrustende geheimen aan het licht brengt.

Distant (2022)
Regie: Josh Gordon, Will Speck | Cast: Anthony Ramos, Naomi Scott, Kristofer Hivju, Zachary Quinto | Releasedatum: in september
We volgen in de film Distant een mijnwerker die helpt asteroïdes te mijnen. Hij crasht op een buitenaardse planeet, waar hij moet racen naar de enige andere overlevende. Maar de problemen zijn groot, want hij wordt opgejaagd door vreemde wezens en heeft bijna geen zuurstof meer.

Avatar 2 (2022)
Regie: James Cameron | Cast: Kate Winslet, Zoe Saldana, Vin Diesel, Sigourney Weaver | Releasedatum: 16 december
Helaas is er nog geen synopsis van deze nieuwe Avatar-film, maar gelukkig weten we wel een beetje wat we kunnen verwachten. Zo duikt de film in Pandora, en zien we iets van de oceanen van de planeet. De mensheid is verder terug om de Na'vi lastig te vallen.

NieuwsFilm

meest populair