Noomi Rapace had het gigantisch lastig tijdens opnames 'Mannen Die Vrouwen Haten'

Noomi Rapace had het gigantisch lastig tijdens opnames 'Mannen Die Vrouwen Haten'

De actrice vergelijkt het met 'verdrinken in verdriet'.

In 2009 kroop Noomi Rapace voor het eerst in de huid van Lisbeth Salander voor Mannen Die Vrouwen Haten. De film was een groot succes, dus er kwamen er twee vervolgen, resulterend in de Millennium-trilogie. Toch was het voor Rapace lang niet altijd even makkelijk.

Rapace, tevens bekend van Prometheus en Sherlock Holmes: A Game of Shadows, wist de hoofdrol te bemachtigen in de Millenium-reeks, gebaseerd op de geliefde boeken van de Zweedse auteur Stieg Larsson. De films zijn zeer duister en gaan over traumatische thema's; iets waar Rapace moeite mee had tijdens en zelfs nog lange tijd na de opnames.

Reactie
Tijdens een interview met The Guardian liet de actrice weten dat er zoveel trauma, pijn en verdriet in de filmd zit, dat ze er zelf gemengde gevoelens aan overhield: "Mensen vergelijken me vaak met Lisbeth Salander en zien me ook nog als haar aan."

"Maar dat ben ik niet. Ik ben geen bad-ass. Ik heb zelfs een hekel aan het woord. Ik krijg nog vaak te horen: 'Lisbeth is zo stoer, ze is net zoals jij!' Nee hoor. Het maken van die films was alsof ik in trauma's verdronk."

Lastig
Rapace heeft het er dan ook jarenlang lastig mee gehad: "Het eerste 'bindweefsel' tussen de wereld en mij was jarenlang gewoon pijn. Pijn en verdriet waren als het ware 'mijn identiteitskaart'. Ik ben er gelukkig wel van genezen. Ik laat weer meer kleuren toe en ik voel me veel fijner."

"Het schild dat ik als kind al had opgebouwd laat ik nu langzaam maar zeker los. Ik leef nu in plaats van te overleven." Hoewel de rol Rapace wereldberoemd maakte, lijkt ze het dus erg lastig te hebben gehad.

Sommige fans hadden hoop dat ze zou terugkeren als Lisbeth Salander voor de geplande reboot van Amazon, maar dat lijken ze dus wel te kunnen vergeten...

NieuwsFilm

meest populair