Marvel-film 'Eternals': Hoeveel Eternals en Celestials zijn er in het MCU?

Marvel-film 'Eternals': Hoeveel Eternals en Celestials zijn er in het MCU?

Marvel Studios heeft heel wat Eternals.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Marvel-film Eternals stelt je voor aan het superheldenteam uit de titel en hun scheppers: de Celestials. De grote onthulling aan het einde was dat zij niet de enigen in het universum zijn. Maar hoeveel Eternals en Celestials zijn er nog in het Marvel Cinematic Universe?

De Eternals zijn een ras van buitenaardse wezens, gemaakt door de Celestial Arishem. Hij stuurde hen naar de Aarde om de planeet te beschermen tegen de Deviants. Intussen hoopten de Eternals snel weer terug naar hun 'thuis' te mogen keren. Alleen bleek hun thuisplaneet Olympia niet te bestaan en werden ze onder valse voorwendselen naar de Aarde gestuurd. In werkelijkheid moesten ze ervoor zorgen dat de mensheid in voldoende grote getalen aanwezig was om de Celestial Tiamut geboren te laten worden.

Hoeveel Eternals zijn er?
Na de dood van Ajak, nam Sersi het leiderschap over de Eternals over. Zij was de enige die daardoor direct kon communiceren met Arhisem en kwam erachter dat ze in werkelijkheid de Aarde moesten laten verwoesten zodat Tiamut geboren kon worden.

Maar hoeveel Eternals zijn er nog? Op Reddit viel enige tijd geleden een graphic te zien met alle Eternals die in de Marvel Comics te zien zijn. Het zijn er vijftig. Hoeveel van hen in het MCU bestaan is niet zeker, maar we weten natuurlijk wel dat er meer zijn dan alleen de Eternals die we in hun film leerden kennen. Immers bleek Eros - de broer van Thanos - ook een Eternal te zijn.

Hoeveel Celestials?
Wat de Celestials betreft hebben we er tot nu toe al best wat leren kennen. Het MCU liet Arishem, Ego, Knowhere (althans, het hoofd) zien, Tiamut en in flashbacks zagen we Eson, Jemiah, Nezarr en Hargen voorbij komen.

In de comics zijn er daar 35 van. Net als de Eternals, zullen we er van hen vermoedelijk ook meer te zien krijgen in de toekomst.

NieuwsFilm

meest populair