Zet je schrap: 'Trolls 3' komt eraan!

Zet je schrap: 'Trolls 3' komt eraan!

De tweede Trolls-film was aan het begin van de coronapandemie een van de eerste die de overstap van bioscoop naar streaming maakte.

Universal Pictures en DreamWorks Animation hebben aangekondigd dat Trolls 3, het derde deel in de animatiereeks, op 17 november 2023 wereldwijd de bioscopen zal bereiken.

De aankondiging komt in navolging op de release van Trolls World Tour, de eerste grote film die aan het begin van de coronapandemie afzag van een traditionele bioscooprelease en overstapte naar streaming. Die controverse is inmiddels alweer afgezwakt, want de discussie over streaming versus bioscoop is sindsdien opgeslokt door met name de releasestrategie van HBO Max.

Succes en controverse
Trolls World Tour werd gelanceerd als een PVOD-titel en bracht via verschillende streamingplatformen ruim 100 miljoen dollar binnen. Bioscoopexploitanten waren indertijd allesbehalve blij met de stap van Universal Pictures.

De studio lijkt nu weer voor een traditionele release te gaan. Waarschijnlijk valt daar uiteindelijk toch de meeste winst mee te behalen... mits de coronapandemie eind 2023 écht voorbij is.

Over castleden en een regisseur voor Trolls 3 is overigens nog niks bekend.

NieuwsFilm