'Star Wars' bouwt op naar een nieuwe schurk buiten de Sith en Palpatine

'Star Wars' bouwt op naar een nieuwe schurk buiten de Sith en Palpatine

Grand Admiral Thrawn en zijn soort lijkt de grote nieuwe schurk?

De Star Wars-franchise lijkt op te bouwen naar een nieuwe slechterik, buiten Palpatine en buiten de Sith. Dat heeft allemaal te maken met de rol van Grand Admiral Thrawn en diens oorsprongsverhaal.

Thrawn debuteerde al in de jaren negentig, toen Timothy Zahn het boek Heir to the Empire schreef. Dat speelde zich af na Return of the Jedi en liet zien dat het Keizerrijk terug was, geleid door Grand Admiral Thrawn.

De rol van Thrawn
In het nieuwe Disney-canon is Thrawn terug. We weten al dat Ahsoka Tano in haar eigen live-action serie op hem jaagt. Met reden, want Thrawn lijkt een gigantische schurk te zijn.

Het boek Thrawn: Ascendancy laat namelijk zien dat Thrawn zich bij het Keizerrijk voegde, als onderdeel van een geheime missie voor zijn volk: de Chiss.

Thrawn komt uit de zogenaamde Unknown Regions van het sterrenstelsel van de Star Wars-franchise, dat een oneindig labyrint van zonnestormen, zwarte gaten en algemene chaos is. De Chiss zijn daar een van de belangrijkste rassen. Zij zetten Thrawn op een onbewoonde planeet, zodat hij gevonden kon worden door Palpatine en diens Keizerrijk kon infiltreren.

De laatste keer dat we Thrawn zagen was in de serie Star Wars Rebels, waarin hij met de Jedi-leerling Ezra Bridger diep in de Unknown Regions geblazen werd. Hij keert nu terug in de The Mandalorian-era, wat bijna moet betekenen dat er iets gebeurd is.

Thrawn keert terug naar het universum, en heeft een missie.

NieuwsFilm

meest populair