'Spider-Man: No Way Home' zet box office in vuur en vlam

'Spider-Man: No Way Home' zet box office in vuur en vlam

Ouderwetse monsterscore voor derde Spider-Man/MCU-solofilm.

Mocht Spider-Man: No Way Home gewoon midden december in de wereldwijde bioscoopzalen verschijnen en de zalen voldoende geopend zijn, dan wordt een enorme monsterscore verwacht. Het openingsweekend in de States lijkt ouderwets te gaan worden.

Een Noord-Amerikaans openingsweekend van $100 miljoen of meer was pre-corona de normaalste zaak van de wereld, maar post-corona is dat heel anders.

Geen enkele film wist boven die grens uit te komen en de hoogste score in totaal kwam in de States niet verder dan zo'n $225 miljoen, opgehaald door de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Monsteropening voor Spider-Man: No Way Home
Volgens Box Office Pro zou Spider-Man: No Way Home moeten kunnen uitkomen op premièreweekend van $135 tot $185 miljoen. De totaalscore zou ergens tussen de $375 en $525 miljoen kunnen komen te liggen, alleen al in Noord-Amerika. De film van Sony Pictures gaat uiteraard optimaal presteren van de kerstperiode.

De grootste concurrentie vindt de derde solofilm rond Spider-Man in onder meer West Side Story en Nightmare Alley, al lijken die zich op een ander publiek te richten. De R-rated films The Matrix Resurrections en The King's Man richten zich wel grotendeels op dezelfde bioscoopbezoekers.

In andere delen van de wereld zal de film last gaan krijgen van 2G-achtige regels die ongevaccineerden uit de doelgroep niet toelaat in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair