Ruzie binnen Disney over content na tegenvallende groei Disney+?

Ruzie binnen Disney over content na tegenvallende groei Disney+?

De streamingdienst moet het helemaal anders gaan doen.

Als een aantal Disney-bazen hun zin krijgen, wordt Disney+ straks een net iets andere streamingdienst dan waar je op dit moment voor betaalt. Er zou andere content toegevoegd moeten worden.

Disney+ werd twee jaar geleden gelanceerd en bleek een groot succes. De streamingdienst is trouw aan het traditionele verdienmodel van Disney en biedt daarmee enkel familievriendelijke content aan (buiten Star). Maar wellicht gaat daar verandering in komen.

Andere content aanbieden
Het gerucht gaat nu dat er binnen Disney gekeken wordt om Disney+ te veranderen. De streamingdienst zou ook buiten Star nieuwe R-Rated content moeten aanbieden.

De angst zou namelijk zijn dat Disney+ niet meer zo blijft groeien als nu het geval is, tenzij de streamingdienst andere typen content aanbiedt. Disney CEO Bob Chapek is een van de drijvende krachten achter dit nieuwe narratief, maar zou tegengewerkt worden door voormalig CEO en huidig voorzitter Bob Iger.

Iger zou van mening zijn dat Disney 'trouw' moet blijven aan zijn wortels en dus familievriendelijke content moet aanbieden. Chapek daarentegen is van plan om in te zetten op andere typen content.

Voor een deel gaat dat natuurlijk al gebeuren, want Disney komt met de film Deadpool 3, die een R-Rating krijgt.

NieuwsFilm

meest populair